Des de NoTòxicMenorca voldríem fer uns aclariments sobre alguns punts, per tal de no entrar en confusions, i dir clarament que:
Art, sí
Artistes, sí
Cultura, sí.

Malauradament però, en una de les seves primeres obertures a la societat menorquina, la mateixa Illa del Rei que acull la galería sostenible Hauser&Wirth acull un “Foro” que ens ha posat els pèls de punta.

Una de les més importants notícies que aquest “Foro” fa és anunciar que Seat Mô i Endesa volen convertir Menorca en el paradís del “pleno empleo”, reduïnt el 90% de les emissions de CO.2 i que “Sa Roqueta” tindrà l’oportunitat de canviar el nom pel de Smart Green Island. Una next generation nodrida de gent de tota la vida fent negoci com han fet sempre. Si no és per la pena que sentim, ens faria riure.

Com podem donar credibilitat a aquest FORO si d’entrada ja permet blanquejar a l’empresa que més contamina de tot l’estat i especialment a Menorca.
L’empresa que ens aboca diàriament i a 350mt. de la porta de l’ajuntament de Maó, detritus petroliers contaminants, que la OMS defineix com potencialment cancerígens en els primers 5 km de radi d’on es troben les centrals tèrmiques com la de Maó, i dins aquest radi ens trobem un 40% de Menorquins.

Endesa és una empresa que fa més de 10 anys hagués pogut canviar la crema de fuel per gas, i no ho ha fet fins al darrer moment i a hores d´ara encara pot estar incomplint les directives europees sobre contaminació, perquè els controls de l’Aire els fa la pròpia de l’Empresa i l’administració no els obliga a publicar les partícules PM2,5 que són les més perilloses.

Endesa segueix buidant calderes a la nit, quan menys visible és, vol instal·lar una zona d´emmagatzematge de gas liquat, a tocar de la zona urbana de Maó amb el risc que tenen aquestes menes d’instal·lacions, transportarà aquest gas liquat en vaixells setmanalment, que seguiran contaminant a més a cada viatge (el gas no és el final de la contaminació, és una petita reducció de CO2 a l’atmosfera) , que fins en el darrer moment no va invertir per dur aigua de la depuradora d’es Castell fins a la Central per tal de refrigerar el nou sistema de producció, obligats per les directives Europees, perquè si no, havien d’aturar la producció Elèctrica i no teníem connexió a la Red Electrica Española, que ens cobra la tarifa de llum més cara d´Europa a canvi de la seva preocupació primera pel negoci en detriment de la nostra salut, i així podríem seguir i seguir.

Mal company s’ha buscat el Foro Illa del Rei i la seva galería creada amb criteris de “sostenibilitat”.
Massa incoherències, postureo i manipulació empresarial.

No estem disposats a callar en aquest intent de blanqueig d’Endesa.
Endesa no té credibilitat, Endesa comporta perillositat.

NoTòxicMenorca