CABLE I RENOVABLES !

Passat el col.loqui de la Ministra Teresa Ribera a l´Ateneu el passat divendres volem deixar constància de que el col.lectiu ecologista notòxic menorca va demanar-li directament per la instal·lació del cable principal que s´ha de restituir després de la seva ruptura el 2017.

Aquest cable és un deute important que té el govern central amb els menorquins i menorquines (els mateixos ciutadans que acollim a aquelles persones que s´instal.len aqui venint de altres lloc, com és el cas de la ministra) i que , per lo vist, i escoltada la sra Ribera, podem esperar asseguts a que es reposi.

Som conscients , i açò no ho qüestionem, que impulsar les energies renovables és molt prioritari i important, però al ritme que s´està fent, no minvem la dependència de la CT que tan perjudicial per a la salut dels maonesos i maoneses és.

El cable ens permetria, juntament amb les renovables, baixar la producció d´energia des de la Central Tèrmica del port.

Dit açò, no ens resignem a la sortida per “peteneres” de la Ministra, davant el silenci còmplice de tota la plana de polítics asseguts en primera filera de l´Ateneu de Maó, i tampoc a la poca concreció de dates en projectes d´energia renovable i reducció d´energia contaminant.

 

No ens resignem al NO de la Ministra a, per ara, no instal.lar el cable que ens deuen. No ens resignem a callar ni a que comencin el procés tècnic a partir del 2027.

Felicitem per altra banda la intervenció del representant de Som Energia davant la problemàtica sobre la limitació d´instal.lació de projectes d´autoconsum i de cooperatives energètiques, i també la sinceritat de la Ministra, que malgrat que la seva resposta no ens agrada ni concreta res, al manco va accedir a posar-se al front del col.loqui i respondre als assistents sobre les qüestions energètiques que ens afecten.

Poden agafar nota els polítics menorquins, poc acostumats a posar sobre la taula les decisions o generar espais de debat amb la ciutadania.

NoTòxicMenorca