NoTòxicMenorca s’ha reunit amb Aitor Urresti, Director General d’Energia i Canvi Climàtic del Govern Balear.

Ha estat un Intercanvi d’impressions sobre la Central Tèrmica de Maó, la qualitat de l’Aire, la transició al Gas (que no volem) i el pas a renovables.

Hem insistit a demanar controls d’emissions públics i permanents!
Actualment hi han dues estacions d’Endesa que subministren dades, de Maó.

Però el qui té les competències de Medi Ambient és el Govern de Balear, i no Endesa.
Des de NoTòxicMenorca, no acceptem que unes dades tan importants es deixin en mans de la mateixa empresa que provoca la contaminació.

Una Central d’aquestes característiques, que crema un dels productes més contaminants, ha d’estar controlada des d’una administració Publica.

Hem demanat que La Conselleria d’Energia i Canvi Climàtic faci la seva feina.
Posi Estacions a Maó per tal d’obtenir informació i prendre mesures.

Hem trames al Director General, la necessitat de treballar a contrarellotge per un segon Cable de connexió d’entre Menorca i Mallorca.

En la pròxima reunió obrirem un nou «pastel», el de la qualitat de l’aire, sense oblidar les accions perquè la societat tingui facilitats per a posar renovables, tant per a particulars com per als empresaris de Menorca.

Des de fa 10 anys hi ha obligacions administratives que no es duen a terme, o s’incompleixen.
Hi han obligacions com la d’informar a la població, quan es supera el llindar crític per contaminació d’ozó, i Maó aquest passat any ha superat aquesta mesura diverses vegades, sense que s’hagi fet res.

Aquest és un dret que tenim els ciutadans que hem d’exigir a les administracions.

Recordem que Ecologistas en Acción, han denunciat en el jutjat a diverses comunitats autonòmiques de no complir amb la normativa. Una d’elles es Balears.

Hem trobat en la persona d’Aitor Urresti, la disposició d’escoltar i en poques setmanes tornarem a parlar per saber les seves respostes i propostes.

Des de NoTòxicMenorca, treballem perquè la transició a renovables sigui com més aviat millor, i la informació arribi a tothom.

 

 

estació d’Endesa fixe carrer Villacarlos Maó

 

 

estació d’Endesa Movil

 

Endesa nos sirve los controles en bandeja