Fa uns dies, NoTòxicMenorca es va reunir amb dos Parlamentaris representants de Mes per Menorca i vàrem transmetre la situació actual pel que fa a les dades de la qualitat de l’Aire a Maó.

Un dels objectius de NoTòxicMenorca, és aconseguir, s’instal·lin estacions homologades per a fer controls continuats de la qualitat de l’aire a Maó.
Aquestes Estacions haurien de proporcionar dades públiques i fiables a les quals la ciutadania en te el dret.

La responsabilitat és en exclusiva del Govern Balear, i la Diputada Patrícia Font va fer la pregunta en Seu Parlamentària al responsable d’aquest tema, Sr. Yllanes, de Podemos.

Podeu veure el Vídeo.

 

Entre altres respostes ens sorprèn que el Conseller Yllanes empri unes dades de la mateixa empresa interessada que es Endesa, i no reconegui que una Estació de dades de propietat particular, no és una estació pública.

L’única estació que té el Govern Balear a Menorca, està precisament situada a 40 km de la central, a Ciutadella.

Parla d’una estació que hi havia a Sant Lluís, tancada el gener del 2019 i que ara sembla que s’ha instal·lat a Maó en el carrer de Villacarlos,  i d’una segona estació en la carretera de Ciutadella 1 de Maó, les dues propietat de Endesa.

En la segona resposta, Yllanes treu importància als resultats que un estudi que va denunciar perquè el Sofre a Maó supera els màxims establerts per l’OMS, (Organització Mundial de la Salut) ell ho fa anar com que és un “poquet”.

Si seguim…..Barreja un estudi sobre epidèmies, per assegurar que l’aire a Maó és bo, i es compromet a què la qualitat de l’aire a Maó, serà la “millor possible”.

Seguidament, de la màniga es treu una estació de dades de “fondos” (ningú saps que és) per als contaminants especials (tampoc sabem a quins són els contaminants “especials”) i sembla que hi ha un estudi i cartografia sobre la concentració d’òxid de nitrogen a Maó, que tampoc ningú coneix, o si mes no sabem que s’hagi fet públic.

La solució que aporta el Sr Yllanes, és cremar Gas

 

 

 

Instal·lacions tipus GLP

Incident al Port de Barcelona el 2015

 

El Gas, sí que rebaixa la contaminació en un percentatge del 25% però el que no diu, és que permetrà instal·lar una “BOMBA” a 360 mt. de la zona urbana de Maó.

Que obligarà a traslladar en vaixells i camions el Gas, fer noves instal·lacions (12.000 m2.) a més de passejar tot el gas liquat tres vegades per setmana per davant de Es Castell i Maó, tot en mig de zona urbana i habitable.

Treballarem per aconseguir que les declaracions deixin de ser un bla, bla, bla, i es publiquin totes les dades de les seves declaracions, per a saber que hi ha de cert, a més de fer publica la nostra oposició al Gas.

Les renovables i els dos cables, són els que han de fer possible que la Central de Maó no sigui necessària.

 

NoTòxicMenorca