Des del primer dia, NoTòxicMenorca diu que la contaminació ens intoxica i ens mata.

Hi ha veus que ho posen en dubte
Alguns tècnics, polítics o Autoritats ens assenyalen de radicals i diuen que no sabem massa el que diem.

No som tècnics, no som llicenciats. Som la gent del carrer que té un poc de sentit comú, i que fem feina per desenredar l’entrellat que els tècnics, il·lustrats i polítics estan fent amb el problema de la qualitat de l’aire.

Adjunt hi ha el document que la Comissió Europea va enviar a l’Estat Espanyol el Juliol de 2019, sancionant les males pràctiques en contra de la seva ciutadania, que som nosaltres.

Entre altres coses diu textualment:

Los últimos datos sobre la calidad del aire facilitados por España confirman el incumplimiento sistemático de las normas de la UE relativas a los valores de dióxido de nitrógeno (NO2), que son jurídicamente vinculantes desde 2010. La decisión de llevar a España ante el TJUE está relacionada con las zonas urbanas de Madrid, Barcelona y el Vallès-Baix Llobregat, en las que se han quebrantado de manera reiterada los límites legales de NO2. Según la Agencia Europea de Medio Ambiente, casi 9 000 muertes prematuras son atribuibles cada año al NO2 en España.

L’escrit oficial diu de manera transparent que quasi 9.000 persones cada any, moren prematurament a l’Estat Espanyol per la qualitat de l’aire.

Les dades del 2018 són les darreres.

No ho diu NoTòxicMenorca, ho escriu la Comissió Europea

NoTôxicMenorca.