contaminació permanent

volem energía neta

 

  portada

  manifest

  participació

  accions legals

documentació

  publicacions

 

​Per acabar l´ any

Davant el moment present, a punt de posar punt final el 2019 i entrant en l’any que ENDESA estrenarà les seves obres de refrigeració fetes a correcuita per complir amb un requeriment europeu de control de les emissions del Diòxid de Nitrogen, NotòxicMenorca, col·lectiu ciutadà creat per lluitar contra la contaminació de la Central Tèrmica, vol fer un resum i una valoració del que ha estat i continuarà sent la nostra feina, que dóna raó a la nostra existència.

Ens vam constituir fa 6 mesos, i el treball ha estat continu, sense descans, en un col·lectiu format per persones ciutadanes preocupades pel canvi climàtic i que apostem per un nou model energètic, econòmic i social que és el que volem deixar als nostres fills i que permetrà tenir un planeta més net i més sa.

Molts fronts ens trobem en aquesta lluita per millorar el nostre món, i som conscients que necessitem molts grups o col·lectius, molts ciutadans conscients i amb l’empenta i amb la determinació de denunciar el que evidenciem que és un treball urgent i imprescindible.

Ens trobem amb la contaminació greu de la Central Tèrmica, però també amb la del transport, la de la mar, la de l’aigua que bevem, el creixement exagerat, amb la idea irreal que a Menorca estem millor que altres bandes, amb una etiqueta de Reserva de Biosfera que de vegades ens fa més mal que bé perquè ens adormim davant el llop ferotge.

Son molts fronts.
Som conscients que hem començat per un tema però es necessitaria abordar molts d’altres.

En el tema de la Central Tèrmica, ens hem concentrat en dues ocasions davant Endesa al port, per denunciar que aquesta central ens contamina, que desitgem el seu tancament i que necessitem una aposta clara per l’ energia renovable, i, fins que no la tinguem, els dos cables (que totes les altres Illes tenen) haurien de garantir el subministrament elèctric, que Menorca necessita.

S’han d’acabar les obres del cable que ara mateix s’està fent i necessitem que les administracions exigeixin al Govern Central la restitució del cable que van rompre en el seu moment i que no es va arribar a arreglar, per gràcia i voluntat del que llavors governava, el Sr. Rajoy.

Tenim una urgència imperiosa, tenim un greu problema de salut pública amb una Central a menys de 500 metres de la ciutat. No és un tema trivial.

Hem fet reunions amb la Sindicatura de Greuges, amb la Regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Maó, amb l’equip de Govern del Consell Insular i amb el Director General de la Conselleria d’Energia i Canvi Climàtic Sr. Aitor Urresti, demanant a tots arribar als mínims d’informació que per dret ens pertoca com a ciutadans i a saber quina és la qualitat de l’aire que respirem.

Estem a la cua d´Europa en energies renovables i dels primers en contaminació.

No necessitem etiquetes altisonants i declaracions buides, necessitem fets. Que es posin controls d’emissions permanents i públics i prendre mesures per millorar la qualitat de l’aire que ens envolta, mentre no puguem tancar la Torre de Mordor.

No aturarem fins que la contaminació desaparegui i puguem tenir una qualitat de vida d’ acord amb l’ entorn que tenim i que hem de protegir.

Prou energies fòssils, prou CO2, implantació del doble enllaç entre illes i renovables ja!

El sol i el vent, són de tots.

NOtòxicMenorca

val a saber

Cable i Renovables

No ens resignem al NO de la Ministra a, per ara, no instal.lar el cable que ens deuen. No ens resignem a callar ni a que comencin el procés tècnic a partir del 2027.

L’Aire Tòxic

les males pràctiques en contra de la ciutadania.

pel clima a Menorca

NoTòxicMenorca ha participat activament en la Plataforma Pel Clima i en la Manifestació del dia 27 de Setembre, on unes 2500 persones ens reuníem per a demanar una actuació immediata per part de les Autoritats i també de la Ciutadania, envers el canvi climàtic. Ara,...

La Lógica criminal de las Grandes Empresas

LA LÓGICA CRIMINAL DE LAS GRANDES EMPRESAS   Enrique Dussel, pensador contemporáneo, fundador de la filosofía de la liberación, especializado en ética y política, revisa los conceptos de "valores" y "principios" hasta llegar a una conclusión elemental: Para la...

CENTRAL ELECTRICA DE MAÓ

segueixen contaminant

CONSUM ANUAL ESTIMAT A LA CENTRAL DE MAÓ

dades publicades en el BOIB 24/05/2014

 

CONSUM ANUAL ESTIMAT A LA CENTRAL DE MAÓ

GASOIL: 55 MILIONS DE LITRES
(55.000 metres cúbics)

CONSUM ANUAL ESTIMAT A LA CENTRAL DE MAÓ

FUEL:  55 MILIONS DE KILOS
(55.000 tones mètriques)

CONSUM ANUAL ESTIMAT A LA CENTRAL DE MAÓ

NAFTAS: 1.500 KILOS
ÀCID SULFÚRIC: 456 KILOS

CONSUM ANUAL ESTIMAT A LA CENTRAL DE MAÓ

OLI LUBRICANT: 
382.000 KILOS

SOBRE NOSALTRES I ELS NOSTRES FILLS

CONTAMINACIÓ
CADA MINUT

para conocer

emergencia climática

España ya está oficialmente en “estado de emergencia climática”

El Congreso aprueba la declaración de estado de emergencia climática. El movimiento por el clima, que venía reclamando la medida, se muestra escéptico y reclama que la iniciativa no se quede en una mera declaración institucional, sino que suponga un giro drástico en las política energética, industrial y de transporte para una disminución real y radical de las emisiones de gases de efecto invernadero.

Texto Vacio

“Una declaración de emergencia climática vacía no es ninguna garantía de que se vayan a implementar unas políticas de urgencia frente a esta emergencia climática”, señala a El Salto la responsable de la Campaña de Energía y Cambio Climático de Greenpeace, Tatiana Nuño. “La situación política no invita para nada a que se aprueben las políticas que necesitamos para abordar esta emergencia climática, con lo que no solo se aprueba tarde, sino que es una declaración vacía”.

Clamor

300 organizaciones a nivel estatal, se han sumando a la convocatoria Huelga Mundial por el Clima del 27 de septiembre —enmarcada en la Movilización Global por el Clima que se desarrollará entre el 20 y el 27 de septiembre—  Las decenas de organizaciones convocantes exigen que, tras la declaración, “se tomen las medidas concretas necesarias para reducir rápidamente a cero neto las emisiones de gases de efecto invernadero, en línea con lo establecido por la ciencia y bajo criterios de justicia climática”.

 

signar adhesió